Potpisan sporazum o sufinanciranju projekta „Sigurna turistička sezona“

Slika /arhiva/120511-mint-mup1.jpg

Ministar turizma Veljko Ostojić i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić su, već tradicionalno uoči turističke sezone, potpisali sporazum o sufinanciranju projekta „Sigurna turistička sezona“, danas u MUP-ovoj uslužnoj jedinici u Valbandonu. Ministarstvo turizma i ove je godine osiguralo iznos od 200.000 kuna za troškove smještaja pedesetak stranih policijskih službenika tijekom njihova boravka u Republici Hrvatskoj, koji će zajedno s hrvatskim kolegama doprinositi osjećaju sigurnosti stranih i domaćih turista tijekom turističke sezone. Zahvaljujući odličnom radu hrvatske policije, Hrvatska je u tom segmentu među liderima, ne samo u ovom dijelu Europe i na Mediteranu, nego i u svijetu, naglasio je Veljko Ostojić, dodavši da je pitanje sigurnosti među prvih pet elemenata koji gosti navode kao razlog dolaska. Ustvrdivši kako Hrvatska iz godine u godinu čini sve kako bi se doista smatrala sigurnom zemljom, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić podsjetio je kako je lani Hrvatska na obali ugostila oko 11 milijuna turista kojima se "nije dogodio nijedan ozbiljniji sigurnosni incident".

Ministar turizma Veljko Ostojić i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić su, već tradicionalno uoči turističke sezone, potpisali sporazum o sufinanciranju projekta „Sigurna turistička sezona“, danas u MUP-ovoj uslužnoj jedinici u Valbandonu.

Ministarstvo turizma i ove je godine osiguralo iznos od 200.000 kuna za troškove smještaja pedesetak stranih policijskih službenika tijekom njihova boravka u Republici Hrvatskoj, koji će zajedno s hrvatskim kolegama doprinositi osjećaju sigurnosti stranih i domaćih turista tijekom turističke sezone.

Zahvaljujući odličnom radu hrvatske policije, Hrvatska je u tom segmentu među liderima, ne samo u ovom dijelu Europe i na Mediteranu, nego i u svijetu, naglasio je Veljko Ostojić, dodavši da je pitanje sigurnosti među prvih pet elemenata koji gosti navode kao razlog dolaska.  Ministar je naglasio kako su očekivanja od ovogodišnje sezone iznimno velika, iako je protekla 2011. godina, kako je rekao, "dosad bila turistički najuspješnija".

Očekujemo da će 2012. godina što se fizičkih pokazatelja tiče, odnosno dolazaka i noćenja, biti na tragu prošlogodišnje, ali očekujemo veće financijske efekte, rekao je ministar.
Ustvrdivši kako Hrvatska iz godine u godinu čini sve kako bi se doista smatrala sigurnom zemljom, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić podsjetio je kako je lani Hrvatska na obali ugostila oko 11 milijuna turista kojima se "nije dogodio nijedan ozbiljniji sigurnosni incident".

Projekt, u kojemu je do sada sudjelovalo 232 policajca iz jedanaest zemalja, provodi se od 2006. godine, a njegov je cilj postizanje maksimalne sigurnosti hrvatskih građana i stranih turista koji tijekom turističke sezone borave u Republici Hrvatskoj. Ovime je Ministarstvo turizma dalo svoj doprinos u provedbi projekta  i potvrdilo dobru suradnju s Ministarstvom unutarnjih poslova na ovom području.



Pisane vijesti