Počinje 'Kestenijada' u Hrvatskoj Kostajnici

Slika /arhiva/Kostajnica-s-gobbo-121005.jpg

U Hrvatskoj Kostajnici danas počinje najveća turističko-gospodarska priredba u Pounju, Kestenijada, u sklopu koje će se do 8. listopada održati mnoge turističke, kulturne, gospodarske, sportske, zabavne i druge priredbe, a za posjetitelje će svakih pola sata autobusima biti organiziran odlazak na berbu kestena u šumu.

Kestenijada se otvara večeras, kada će se proglasiti i najbolji kestenjar za prošlu godinu.

U subotu i nedjelju gosti iz Zagreba i Siska u Hrvatsku Kostajnicu mogu doći Kesten-cugom, koji sa zagrebačkoga Glavnog kolodvora polazi u 7,58 sati, a u Kostajnicu dolazi u 9,56 sati.

U subotu će u gradskoj galeriji biti otvorene izložbe radova Nikole Džaje s temom "Križni put" i Ivana Lackovića Croate pod nazivom "Iz ratnog bloka". Uz stari grad Zrinskih održat će se sajam srednjovjekovnih obrta i viteški tabor uz streličarski turnir i nastup kuburaša. U nedjelju će nastupiti folklorna društva, pjevački zborovi i vokalni sastavi, a u 15 sati počinje viteški turnir. U ponedjeljak će među ostalim biti proglašena najljepša kestenjarka.

Tijekom Kestenijade goste sva četiri dana očekuje bogata kulinarska ponuda, a posebna su privlačna jela od kestena. (Hina)



Pisane vijesti