Početak radova na termalnom vodenom parku

Slika /arhiva/daruvar-ws.jpg

U Daruvaru je počela gradnja termalnog vodenog parka sa zatvorenim i otvorenim bazenima, vrijednim gotovo 40 milijuna kuna.

Simboličnim polaganjem temeljnog kamena početak gradnje obilježio je ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta koji je napomenuo da se u Hrvatskoj i dalje mora širiti kontinentalni turizam budući da je u ukupnom turizmu naše zemlje njegov udio samo oko pet posto.

Riječ je o projektu za koji je Grad Daruvar dugo tražio ulagače i na kraju odlučio sam pokrenuti ulaganje te je za kreditno zaduživanje od 20 milijuna kuna dobio i jamstvo države, a pomoći će i Ministarstvo mora, turizma, prometa i  razvitka.

Dio novca za termalni vodeni park Grad Daruvar je osigurao iz proračuna, a veći dio kreditom koji će se otplaćivati 15 godina, dok je ostatak osiguralo Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Termalni vodeni park gradi se na mjestu gdje je nekada bio gradski bazen koji ne radi već 15-ak godina.

Gradonačelnik Daruvara Zvonko Cegledi napomenuo je da će se termalni vodeni park graditi u tri faze, a završetkom prve dvije, kojima će biti izgrađeni zatvoreni i otvoreni bazeni, mirna rijeka i svi prateći sadržaji, Daruvarčani će se moći u njemu kupati iduće godine. Budući da se termalni vodeni park gradi uz daruvarske toplice i lječilište, na otvorenju radova je istaknuto kako postoje izvrsne mogućnosti za suradnju i razvoj turizma. (Hina)



Pisane vijesti