Otvoren nautički sajam u Biogradu

Slika /arhiva/biograd-nm.jpg

www.marinakornati.comU Biogradu na moru danas je svečano otvoren 8. nautički sajam pod nazivom "Biograd boat and charter show", na kojem do 22. listopada sudjeluje više od 100 proizvođača brodova i nautičke opreme.

Pred velikim brojem sudionika nautičkog sajma i brojnih gostiju ovogodišnji nautički sajam u Biogradu označio je otvorenim državni tajnik u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Zdenko Mičić.

Istaknuo je da grad Biograd i hotelsko poduzeće "Ilirija", u čijem sastavu je i marina Kornati u kojoj se sajam održava, punim jedrima idu naprijed u razvoju turizma i nautičkog turizma.

Za Ministarstvo je nautički turizam bitan segment, rekao je Mičić ocjenjujući kako  Ministarstvo svojim potezima, izmjenama zakona i poticajima, uspješno razvija pomorsku orijentaciju Hrvatske.

Po njegovim riječima, unatoč strahovanjima od prije tri godine da će se zbog zakonskih izmjena smanjiti broj nautičara, to se nije dogodilo. Danas ih je 50 posto više registriranih nego u to vrijeme, a nastavit će se s uvođenjem reda, rekao je Mičić.

Naglasio je da nautički turizam u turističkom prihodu sudjeluje s oko 10 posto. Uskoro će biti zgotovljena Studija nautičkog turizma na temelju koje će se znati koliko nam još marina i vezova treba, napomenuo je.

Nautički sajam u Biogradu izvrsna je prigoda za domaće proizvođače brodova i brodske opreme, rekao je.

U sklopu sajma bit će održana sjednica Grupacije hrvatskih marina, zatim sjednica Inicijativnog odbora hrvatskih brodara, predviđena je sjednica ronioca Hrvatske, seminar o čarter sezoni 2007., niz zabavnih priredaba i ostalih aktivnosti. (Hina)



Pisane vijesti