Oznaka „Okusi zagrebačkoga kraja“ dodijeljena biranim ugostiteljskim objektima Zagrebačke županije.

Slika /arhiva/101116_okusi1.jpg

U restoranu Samoborska klet u utorak je predstavljen projekt „Okusi zagrebačkoga kraja“ te dodijeljen istoimeni standard biranim ugostiteljskim objektima s područja Zagrebačke županije. Brendirani u sklopu nacionalnog projekta „Okusi hrvatske tradicije“, ovi objekti u ponudi tijekom cijele godine imaju najmanje šest jela, od čega su najmanje dva glavna jela s popisa gastronomske baštine Zagrebačke županije kreiranih u dva sezonska jelovnika (proljeće/ljeto i jesen/zima), te šest pića lokalnih proizvođača, od čega najmanje četiri etikete vina.

Osim toga, objekti moraju zadovoljiti osnovne kriterije kvalitete i sadržajnosti dosadašnje ponude, opće uređenosti i tržišnog ugleda. Standard „Okusi zagrebačkoga kraja“ nose: Bistro Babriga (Velika Gorica), Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina), Hotel Bunčić (Vrbovec), Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad), Restoran Samoborska klet i Gostionica Kod špilje (Samobor), Restoran Golf (Zaprešić), Izletište Suhina (Sveta Nedelja), Restoran Ivančić (Jastrebarsko) i Ekopark Krašograd (Pisarovina).



Pisane vijesti