Ovog vikenda počinje "Zagrebački vremeplov"

Slika /arhiva/zagreb_141230_1.jpg

Trgovi i ulice središta grada, kao i park Maksimir od ovog vikenda pa sve do 3. listopada, opet će biti mjesto glazbenih, plesnih i raznih drugih događanja koja se odvijaju već osmu godinu zaredom, u okviru projekta Turističke zajednice grada Zagreba „Zagrebački vremeplov“.

Manifestacija objedinjuje čak deset događanja, koja se od Kaptola preko Dolca i Tkalčićeve ulice do Trga bana Josipa Jelačića održavaju svakog vikenda te dočaravaju običaje iz prošlosti Zagreba i njegove okolice. Posebno zanimljivi su susreti s kumicama na tržnici Dolac, gdje će posjetitelje svakog petka i subote dočekati te vrijedne žene odjevene u tradicionalnu odjeću te baš kao nekada, nuditi autohtone proizvode ovoga kraja.

Ljubiteljima valcera, evergeena i serenada dobar uvod za vikend pružit će posjet parku Zrinjevac, gdje se subotama u prijepodnevnim satima organiziraju promenadni koncerti, a petkom navečer plesne večeri. Vikendima u prijepodnevnim satima može se uživati u zvucima starogradskih i ljubavnih pjesama uličnih svirača na trgovima i ulicama Gornjega grada, a u popodnevnim satima prošetati u društvu kostimiranih likova iz zagrebačke povijesti. Zabave neće nedostajati ni u Tkalčićevoj ulici, jer tamo će na svakom koraku muzicirati afirmirani mladi glazbenici kao i oni koji će to tek postati.

Time, naravno, ne završava priča o Zagrebačkom vremeplovu, jer tu su još koncerti u Parku Maksimir, a na čitav ovaj projekt naslanja se i niz drugih događanja kao što su smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije ili, pak, Folklorna scena subotom.

Sve manifestacije u sklopu Zagrebačkog vremeplova besplatne su te izuzetno dobro prihvaćene od sve brojnijih posjetitelja Zagreba, kojih je u prva tri mjeseca ove godine bilo 141.948, a ostvarili su 267.045 noćenja, čime je zabilježen porast od čak 16 posto u dolascima i 14 posto u noćenjima.

Cijeli je program dostupan putem brošura u turističkim informativnim centrima, kao i na samim mjestima događanja te na stranicama TZG Zagreba i na facebook stranici Zagrebački vremeplov.



Pisane vijesti