Otvoren Sajam lova, ribolova i turizma "Salori 2013."

Slika /arhiva/salori-013-os.jpg

Na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku danas je otvoren 10. sajam lova, ribolova i turizma "Salori 2013." na kojem će do nedjelje 14. travnja svoje proizvode i usluge vezane za lov, ribolov i turizam predstaviti stotinu izlagača iz Hrvatske.

Sajam se održava na 5000 četvornih metara unutarnjeg i 2000 vanjskog prostora, a prate ga stručna predavanja i bogata gastro ponuda.

"Sajam lova i ribolova postaje najprestižniji sajam te vrste u Hrvatskoj jer je Osječko-baranjska županija bogata prirodnim resursima", rekao je na svečanosti otvaranja Hrvoje Kralj, čelnik Osječkog sajma d.o.o. koji je organizator priredbe. Sajam je otvorio general Mladen Markač.

Elitni lovni i ribolovni turizam privlači sve veći broj domaćih i inozemnih lovaca i ribolovaca, a to je je za razvoj turizma, posebice na području Baranje, od velike važnosti, rekao je osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić. Istaknuo je da je Županija prepoznala izvanredne mogućnosti koje se otvaraju razvojem lovnog i ribolovnog turizma i uložila znatna sredstva u njegov razvoj.

Gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo je rekao da je Osijek u ne tako davnoj prošlosti bio poznat po sajamskim manifestacijama, te da je cilj da se ponovno osnaži kao sajamski grad.

U Hrvatskoj ima oko 70.000 organiziranih lovaca, što jasno govori kako se lovstvu mora ozbiljno prići i razvijati ga, a u Osječko-baranjskoj županiji to su prepoznali, rekao je predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza general Đuro Dečak, a predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever je istaknuo da je ta županija vrlo zanimljiva i ribolovcima zbog svoga bogatstva vodama i ribom.

Pokrovitelji Sajma su Ministarstvo poljoprivrede, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Hrvatske šume, Hrvatski lovački savez i Hrvatski športski ribolovni savez. (Hina)



Pisane vijesti