Opatija pokreće projekt 'Hrvatski muzej turizma'

Slika /arhiva/opatija-by-bd.jpg

Opatijska gradska uprava pokreće projekt Hrvatski muzej turizma u Opatiji, a prvi dio projekta - postavljanje stalne izložbe o povijesti hrvatskog turizma u Villi Angiolini, očekuje se potkraj ožujka 2007., najavljeno je danas na konferenciji za novinare u opatijskoj gradskoj upravi.

Gradonačelnik Amir Muzur kazao je da su projekt poduprli mnogi, među njima Ministarstvo kulture, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Primorsko-goranska županija, opatijska Turistička zajednica, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja u Rijeci, Državni arhiv.

Jezgro projekta činit će stalna izložba u Villi Angiolini na kojoj će biti prezentirana povijest turizma, vrste turizma, posebnosti hrvatskog turizma i druge teme. U nastavku projekta bit će postavljene stalne izložbe u još nekoliko objekata, a planira se i osnivanje malog studijskog centra za zdravstveni turizam.

Cilj projekta 'Hrvatski muzej turizma' u Opatiji je unaprjeđenje turističke ponude, promicanje hrvatske baštine, podsjećanje na tradiciju i vrijeme kada je Opatija bila među najpoznatijim europskim lječilištima i odmaralištima.

Ukupna vrijednost projekta, kako je rečeno, još nije određena, ali je Ministarstvo kulture osiguralo dio novca za njegov razvitak, a gradska uprava je za tu svrhu u proračunu za sljedeću godinu predvidjela 400.000 kuna. (Hina)



Pisane vijesti