Opatija nominirana za Zlatni cvijet Europe 2006.

Slika /arhiva/opatija-by-bd.jpg

Grad Opatija nominiran je za međunarodnu nagradu "Ente Florale" - Zlatni cvijet Europe 2006. koju dodjeljuje Europska udruga za cvijeće i okoliš sa sjedištem u Bruxellesu, rečeno je danas na konferenciji za novinare u uredu opatijskog gradonačelnika Amira Muzura.

Opatija je za tu nagradu kandidirana među ukupno 12 gradova, a komisija koja će procjenjivati kvalitetu i uređenost okoliša, razvoj turizma i komunikaciju gradskih vlasti s građanima i medijima u Opatiji će boraviti potkraj lipnja.

Kako je nedavno najavljeno, na području grada Opatije za uskrsne blagdane očekuje se oko 3.200 turista, a na širem opatijskom području ukupno oko 3.700 turista.

U cijeloj županiji dolazak za uskrsne blagdane najavilo je ukupno oko 10.600 gostiju, najviše iz Njemačke, Italije i Austrije.

Prema podacima s današnje skupštine županijske Turističke zajednice ove se godine na Kvarneru očekuje 1 posto više dolazaka turista i 2 posto više noćenja, a u hotelske će objekte u županiji biti uloženo oko milijardu i pol kuna.

Turistička zajednica Kvarnera danas je predstavila i nove promidžbene materijale - turistički informator "Kvarner Info 2006." i tematske brošure "Zdrav odmor na Kvarneru" i "Restorani i konobe Kvarnera". (Hina) 



Pisane vijesti