Osječki 'Salori 2006.' razgledalo 30-tak tisuća posjetitelja

Slika /arhiva/logo-osijekgif

Treći Sajam lova, ribolova i seoskog turizma "Salori 2006" u Osijeku, koji je večeras zatvoren, u protekla četiri dana razgledalo je 30-ak tisuća posjetitelja, što je dosad najviše, istaknula je direktorica tog sajma Ines Teskera.

Tijekom Sajma, na kojem je sudjelovalo 90 lovačkih i ribolovnih udruga, proizvođača lovne i ribolovne opreme, turističke zajednice Osječko-baranjske županije i Javna ustanova Park prirode Kopački rit, posjetiteljima je svakodnevno nuđena bogata kulinarska ponuda.

Kuhao se poznati fiš-paprikaš, šaran na rašljama i lovački specijaliteti. Posebna atrakcija bio je čobanac, skuhan u kotlu od 600 litara u organizaciji Turističke zajednice Belišća.

Na Sajmu je predstavljen "Katalog lovišta Osječko-baranjske županije" u izdanju Osječko-baranjske županije i Županijskoga lovačkog saveza. Danas je održana i izložba lovnih pasmina.

Predsjednik Hrvatskoga lovačkog saveza Đuro Dečak rekao je da je Sajam, koji je iznimno dobro posjećen, najbolji dokaz koliko je Osječko-baranjska županija bogata s divljači, ribljim fondom, rijekama i šumama, dodajući kako su to "potencijali koji mogu postati pravi kontinentalni brand".

Direktorica Sajma Ines Teskera istaknula je da je više nego zadovoljna odzivom izlagača te njihovim trudom kako bi Sajam privukao što više posjetitelja. 

"Cilj je da ova manifestacija, koja je svojom veličinom i brojem izlagača važna za razvoj lovnog, ribolovnog i kontinentalnog turizma, preraste u najznačajniju priredbu ne samo na nacionalnoj osnovi, nego i šire", dodala je. Važnim je ocijenila i sudjelovanje stručnjaka i znanstvenika koji su organizirali okrugle stolova i predavanja o lovstu i ribolovu.

Osječki Sajam lova, ribolova i seoskog turizma "Salori 2006" organiziran je pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. (Hina) 



Pisane vijesti