Omišalj: 100-ta obljetnica turizma

Slika /arhiva/omisalj-100logogif

Omišalj ove godine obilježava 100-tu obljetnicu turizma, pa će u tom povodu biti organiziran bogat program tijekom turističke sezone - od lipnja do kraja rujna bit će održano više desetaka kulturnih, zabavnih i sportskih događanja, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Rijeci.

Središnja proslava bit će 13. kolovoza za kada je najavljena svečana akademija, otvorenje izložbe "Franjo Pavačić, slikar iz Omišlja" te predstavljanje fotomonografije "Omišalj", autorice Katice Ivanišević.

Organizatori proslave su Općina Omišalj i Turistička zajednica Njivice-Omišalj, a pokrovitelji Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka i Primorsko-goranska županija.

Predsjednik Turističke zajednice Njivice-Omišalj Anton Bolonić kazao je na konferenciji za novinare da je početak razvitka turizma na tom području karakterizirao izletnički turizam, a najbolji rezultati ostvareni su u drugoj polovici 80-tih godina prošlog stoljeća.

Prošle je godine u Omišlju boravilo 29.800 turista, koji su ostvarili 182.000 noćenja, što je još uvijek oko 85 posto u odnosu na najbolje rezultate iz 80-tih, kazao je Bolonić.

Omišalj će i nadalje razvijati turizam, rekao je načelnik općine Omišalj Tomo Sparožić te dodao da se pokazalo da se i obližnja industrija i turizam mogu zajedno razvijati. (Hina)



Pisane vijesti