Objavljeni natječaji za sufinanciranje sportskih programa i obuke neplivača u 2022. godini

Slika /2022_photo_ilustrac/220105_natj_sport.png

Ministarstvo turizma i sporta danas je raspisalo Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja te Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2022. godini.

Ukupna vrijednost raspisanih natječaja je 17.673.570 kuna, odnosno 14.816.697 kuna za Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja te 2.856.873 kuna za Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“.

Temeljni ciljevi su osmisliti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na poticanje bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima te omogućiti što većem broju djece, mladih i ostalim članovima društva svakodnevno bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću koja će pridonijeti očuvanju i unaprijeđenu psihofizičkih sposobnosti i zdravlja kroz stvaranje uvjeta za bavljenje sportom na cjelokupnom području Republike Hrvatske.

Natječajima se provode mjere iz Nacionalnog programa športa 2019.-2026. obuhvaćene u Općem cilju 2 „Unaprijediti zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje i povećati promocijske vrijednosti športa“.

Natječaji su otvoreni danom objave na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta, odnosno od 5. siječnja do 5. veljače 2022. godine, a sve potrebne informacije možete pronaći ovdje.

Priopćenja