Nagrada za režiju filma „Turizam bez zapreka“

Slika /arhiva/rh-karta-ww.jpg

Hrvatski film „Turizam bez zapreka“ redatelja Nikole Jurića osvojio je posebnu nagradu za režiju na 51. International TourFilm Festival-u koji je održan od 19. do 23. lipnja 2013 u talijanskom gradu Lecce pod visokim pokroviteljstvom Giorgia Napolitana, predsjednika Republike Italije. Film ukazuje na civilizacijsku razinu onoga što je u posljednjih nekoliko godina učinjeno za osobe s invaliditetom, posebice u području turizma odnosno pristupačnosti turističkim objektima, lokalitetima i atrakcijama.

Festival je utemeljen 1962. u Veneciji i najstariji je festival turističkog filma na kojem uz autore i producente sudjeluju mnogi svjetski uglednici, novinari i televizijski izvjestitelji.

Na 51. ITF Lecce 2013. prijavljeno je ukupno 273 filma iz 37 zemalja svijeta.

Film „Turizam bez zapreka“ uvršten je od strane Selekcijske komisije i u službenu konkurenciju 16. ITF'CRO 2013. festivala koji će se i ove godine već tradicionalno održati od 6. do 9. studenoga 2013. godine u Solinu, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, kao i grada Solina.

Izradu filma „Turizam bez zapreka“ sufinancirali su Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

 



Pisane vijesti