Na "Tjednu zaljeva Morbihan" sudjelovat će 11 tvrtki iz Hrvatske

Slika /arhiva/more-jadran-bd.jpg

Na međunarodnom festivalu mora "Tjedan zaljeva Morbihan", koji će se od d 11. do 17. svibnja održati u francuskom gradu Vannesu, sudjelovat će 11 hrvatskih tvrtki u organizaciji Županijske gospodarske komore Split.

"Hrvatska je počasni gost ovogodišnje manifestacije (Tjedan zaljeva Morbihan), a uz sudjelovanje hrvatskih povijesnih brodova, Županijska komora Split je organizirala za zainteresirane tvrtke iz cijele Hrvatske nastup na štandu u okviru Hrvatskog sela i razgovore s francuskim partnerima", priopćeno je u petak iz te županijske komore.

Kao najmlađa članica Europske unije, Hrvatska će, ističe se, biti počasni gost ove manifestacije te će se u četvrtak, 14. svibnja, obilježiti Dan Hrvatske, s posebnim događajem u luci Vannes.

Na štandu Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Split predstavit će se tvrtke iz nautičke industrije, opremanja marina i luka, mali brodari, proizvođači prehrambenih proizvoda, vina i likera te dalmatinskih suvenira.

Cilj je sudjelovanja na međunarodnom festivalu mora, pored predstavljanja flote hrvatskih povijesnih brodova u moru, promicati nautičku industriju i gastronomsku ponudu Dalmacije.

Međunarodni festival "Tjedan zaljeva Morbihan" (La Semaine du Golfe du Morbihan) jedan je od važnijih pomorskih, kulturnih i turističkih događaja u Europi, a održava se svake dvije godine u području Malog mora u francuskoj regiji Bretanji.

(Hina)



Pisane vijesti