Na sajmu "Agro zemlja" u Bizovcu oko 200 izlagača

Slika /arhiva/agro_zemlja_b.JPG

Na danas otvorenom 20. sajmu "Agro zemlja" u Bizovcu svoje proizvode i usluge iz područja poljoprivrede, lova i ribolova, seoskog turizma, prehrane, hortikulture i obnovljivih izvora energije predstavlja dvjestotinjak izlagača. Sajam traje do nedjelje, 26. listopada, a organizatori ističu orijentaciju sajma na obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrte i braniteljske udruge.

Direktor "Agro zemlje" San Katava kazao je kako u ova teška gospodarska i socijalna vremena "nije jednostavno organizirati sajamske manifestacije" te kako stoga ovogodišnji sajam nudi niz novina. Riječ je primjerice o mogućnostima znatno povoljnijeg kupovanja poljoprivredne mehanizacije i ostaloga, bit će organizirane i prezentacije strojeva na pokusnom polju sajma, na sajmu je i niz izlagača koji nude sadnice, sjeme i sve bitno za proizvodni ciklus u poljoprivredi.

Kroz niz predavanja posebno se ističe važnost njegovanja domaće proizvodnje i kupovanje domaćih proizvoda, a Katava je važnim ocijenio i sudjelovanje osječkog Poljoprivrednog instituta čiji stručnjaci daju savjete važne za kvalitetnu proizvodnju.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić istaknuo je kako županija ulaže značajna sredstva u razvoj poljoprivrede, a koriste se i fondovi EU. Posebno važnim je ocijenio program navodnjavanja za koji su potrebna velika sredstva, ali bez kojega nema kvalitetne proizvodnje.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva branitelja, HGK-županijske komore Osijek i Osječko-baranjske županije.

(Hina)



Pisane vijesti