Na Makarskoj rivijeri za Uskrs 1330 gostiju

Slika /arhiva/makar-rivijera.jpg

U 10 otvorenih hotela na Makarskoj rivijeri za uskrsne blagdane boravi oko 1330 gostiju uglavnom stranih, a najbrojniji su Nijemci i Austrijanci, ima Engleza i Skandinavaca, Slovaka, Mađara te gostiju iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i naše zemlje.

U Makarskoj se odmara više od 500 turista od kojih je 200 u hotelu Meteor, hotel Alga u Tučepima ugošćuje više od 300 gostiju, u hotelu Soline u Brelima boravi 140 turista, a ostali odmor provode u hotelima Baške Vode i Podgore

Uskrsni blagdani ove se godine nešto ranije nego lani, pa je broj gostiju približan lanjskome, kažu hotelijeri dodajući kako će predsezona, kao prva polovica travnja imati mali minus u broju turista u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

Najava i stanje bukinga za glavni dio sezone je vrlo dobro, a posebice za cijelo posezonsko razdoblje, zadovoljno ističu hotelijeri s Makarske rivijer,e od koji su poneki kao hotel Meteor uputili poslovnim partnerima ''stop booking' za veći dio rujna.

Za prvosvibanjske praznike na Makarskom primorju, doznaje se od  hotelijera, bit će otvoreno dvadesetak hotela koji će, prema pristiglim najavama i stanju bukinga, ugostiti više od tri tisuće gostiju. (Vedran Ribarević)



Pisane vijesti