Na Makarskoj rivijeri 700 gostiju za Novu godinu

Slika /arhiva/makar-rivijera.jpg

U šest otvorenih hotela na Makarskoj rivijeri Novu godinu dočekat će oko 700 gostiju, među kojima više od 400 stranaca uglavnom iz Austrije i BiH.

Hotel ,,Aurora  u Podgori pripremio je novogodišnje slavlje za 280 austrijskih turista koji će tjedan dana boraviti na zimskom odmoru u Podgori, a u njihov novogodišnji aranžman uključeni su i izleti do obližnjih turističkih odredišta.

U pet makarskih hotela bit će oko 400 gostiju među kojima 130 stranaca, a kapaciteti triju hotela već su popunjeni.

Vodeće hotelske kuće u Makarskoj, kako se doznaje od Joška Lelasa – direktora Hotela Makarska, ni ove godine neće raditi za novogodišnje praznike zbog slabog zanimanja gostiju. Dvodnevno ili trodnevno poslovanje uzrokovalo bi gubitak zbog troškova uređenja kuće i kratkog poslovanja, grijanja hotela i hotelskih sadržaja kao i visoke naknade za glazbeni program, dodao je Lelas. To potvrđuju i hotelijeri Brela i Baške Vode u kao i njihove kolege iz Tučepa čiji će hoteli i ove godine kako za božićne blagdane tako i novogodišnje praznike ostati s ključem u bravi.

Makarani i njihovi gosti u novogodišnjoj noći moći će se zabavljati na otvorenom prostoru Kačićevog trga gdje će nastupiti Marijan Ban i Diktatori, Breljani priređuju slavlje u školskoj dvorani, Tučepljani u mjesnoj lučici a Podgorani u jednom hotelu. (Vedran Ribarević)

 


 



Pisane vijesti