Na Danima hrvatske male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija

Slika /arhiva/15_dhmb-split.JPG

Na tradicionalnim Danima hrvatske male brodogradnje, koji će se održati od 30. travnja do 3. svibnja u marini hotela Le Meridien u Podstrani, po prvi put će se organizirati i Sajam turističkih atrakcija u sklopu kojeg će biti predstavljene usluge i proizvodi za adrenalinske i vodene sportove, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu.

"Sajmom turističkih atrakcija želimo napraviti iskorak, odnosno konkretnije se povezati s turizmom kako bismo pripomogli produljenju turističke sezone u Dalmaciji", rekao je Damir Skelin, suorganizator manifestacije.

Savjetnik ministra turizma Ivo Bašić istaknuo je kako su novi inovativni projekti, poput ovoga, iznimno važni za razvoj turizma i produljenje turističke sezone. "Ovakvim projektima obogaćujemo turističku ponudu i odmičemo se od onih odredišta koje prepoznajemo samo po suncu i moru", rekao je Bašić.

Predsjednik udruge Dani hrvatske male brodogradnje Branimir Matijaca naglasio je da će se ovogodišnja manifestacija predstavljanja domaćih proizvođača plovila održati na dvostruko većem prostoru nego lani.

(Hina)



Pisane vijesti