Mrdujska regata

Slika /arhiva/14_mrdujska-regata-w.jpg

Već 83. put, 27. rujna stotine jedrilica svih veličina okupit će se ispred splitske gradske luke. Nije u pitanju obično društveno događanje, nego jedna od najstarijih i najvećih regata na Sredozemlju, natjecanje kojega svi u Splitu znaju kao Mrdujsku regatu, ili jednostavno - Mrduju.

Još od 1927. godine tu regatu organizira JD Labud, koji ove godine slavi 90. godišnjicu postojanja. Za one koji to ne znaju, ime regate dolazi od malog, jedva primjetnog otočića Mrduja između Brača i Šolte, samo 11 nautičkih milja od Splita.

Biti dio Mrdujske regate u bilo kojem obliku, znači biti blizak Splitu, Dalmaciji, Jadranu, Mediteranu, te pokazati svoju senzibiliziranost za strasti ljudi koji tu žive, za njihove svetinje i temelje njihove tradicije. Više od 300 jedara i više od 2000 sudionika, zaljubljenika u more, oživljava duh najstarije regate na Mediteranu i najveće i najstarije regate u Hrvatskoj. Ona predstavlja splet pučke turističke svečanosti i sportskog spektakla, te društvenog događaja u kojem su sačuvani najdragocjeniji detalji tradicije ovog podneblja.

TZ grada Splita



Najave