Ministrica Brnjac sastala se s mađarskim kolegom Lászlóm Györgyem

Slika /2021_ilustrac_f/211011_minits.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas se susrela s državnim tajnikom Lászlóm Györgyjem zaduženim za gospodarsku strategiju i regulaciju u Ministarstvu za inovacije i tehnologiju Republike Mađarske s kojim je razgovarala o dosadašnjoj suradnji Hrvatske i Mađarske u turizmu te važnosti jačanja perspektive i uloge turizma u Europskoj uniji kao i iskustvima na području razvoja turističkih proizvoda dostupnih tijekom cijele godine kao što je zdravstveni turizam.

Hrvatska za mađarske građane jedna od najtraženijih inozemnih destinacija te nam je iznimno drago da su gosti iz Mađarske u velikom broju i ove godine odabrali Hrvatsku kao svoju destinaciju. S obzirom na blizinu, sigurnost Hrvatske kao destinacije te dobru povezanost autocestama, Hrvatska ima odlične predispozicije biti najpopularnija inozemna destinacija među Mađarima i u budućnosti. Uzimajući u obzir rastući broj jednodnevnih putovanja mađarskih i hrvatskih turista u Hrvatsku, odnosno Mađarsku, veliki fokus će se stavljati i na daljnji razvoj cjelogodišnjih turističkih proizvoda kao što su zdravstveni te eno i gastro turizam“, istaknula je ministrica Brnjac tijekom sastanka.
 
Prema podacima iz sustava eVisitor Hrvatsku je u dosadašnjem dijelu 2021. godine posjetilo ukupno 446.000 turista iz Mađarske koji su ostvarili 2,5 milijuna noćenja, odnosno 99 posto više dolazaka i 89 posto više noćenja nego u istom razdoblju protekle godine.

Turisti iz Mađarske ove godine su šesti po redu najbrojniji gosti u Hrvatskoj, a u najvećem broju su posjetili Crikvenicu, Rovinj, Vir, Poreč i Zadar. Gosti iz Mađarske najčešće borave u privatnom smještaju te zatim u hotelima i kampovima.

Priopćenja