Ministarstvo turizma i sporta subvencionira školovanje 151 sportaša u iznosu od 1,8 milijuna kuna

Slika /2022_photo_ilustrac/221206_sport_il.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac nakon provedenog javnog natječaja donijela je Odluku o dodjeli subvencija školarina osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih te bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima za 2022. godinu, kojom se sufinancira školovanje 151 vrhunskog sportaša u iznosu od 1.797.131,79 kuna.

„Od 2020. godine Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo je ukupno 425 subvencija za školovanje sportaša u ukupnom iznosu od 4,5 milijuna kuna. Poticanje dual-karijere sportaša jedna je od naših važnih zadaća te smo iznimno zadovoljni brojem sportaša koji se svake godine prijavljuju na naš natječaj. Sportaši su nakon karijere suočeni s mnogim novim izazovima od kojih je jedan i prilagođavanje drukčijem načinu života te je ovo jedan od načina kojim hrvatskim sportašima pomažemo u lakšem usklađivanju sportske karijere i obrazovanja“, rekla je ministrica Brnjac.
 
Među sportašima kojima će se u akademskoj godini 2022./23. subvencionirati školovanje nalazi se i veliki broj osvajača odličja s olimpijskih i paraolimpijskih medalja te europskih i svjetskih prvenstava.
 
Odluka o dodjeli subvencija školarina u 2022. godini dostupna je u rubrici Javni pozivi i natječaji/Sport.

Priopćenja