Ministar turizma gradonačelniku londonskog Citya: Britanski investitori zainteresirani za ulaganja u hrvatski turizam

Slika /arhiva/web-120905_p3-vrh.jpg

Ministar turizma Veljko Ostojić susreo se danas u Banskim dvorima s gradonačelnikom poslovnog dijela Londona (Lord Mayor of London) Davidom Woottonom. Na početku sastanka ministar Ostojić naglasio je zadovoljstvo dolaskom britanskih turista u Hrvatsku. „Velika Britanija jedno je od glavnih emitivnih tržišta Hrvatske te se broj dolazaka britanskih turista ove godine povećao za čak 25 posto u odnosu na 2011. godinu", rekao je ministar. „Hrvatski turizam iz godine u godinu je sve atraktivniji, sa sve kvalitetnijom ponudom te raznolikim sadržajima, a to su razlozi koji Britance privlače na vašu obalu“, pohvalio je Wootton hrvatski turizam. Nadalje, ministar Ostojić osvrnuo se i na mogućnosti ulaganja britanskih investitora u turističke projekte u Hrvatskoj te je predstavio Katalog investicija u kojem se nalaze informacije o 13 trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu koje će se privatizirati tijekom sljedeće dvije godine.

Ministar turizma Veljko Ostojić susreo se danas u Banskim dvorima s gradonačelnikom poslovnog dijela Londona (Lord Mayor of London) Davidom Woottonom. Na početku sastanka ministar Ostojić naglasio je zadovoljstvo dolaskom britanskih turista u Hrvatsku.

„Velika Britanija jedno je od glavnih emitivnih tržišta Hrvatske te se broj dolazaka britanskih turista ove godine povećao za čak 25 posto u odnosu na 2011. godinu", rekao je ministar.

„Hrvatski turizam iz godine u godinu je sve atraktivniji, sa sve kvalitetnijom ponudom te raznolikim sadržajima, a to su razlozi koji Britance privlače na vašu obalu“, pohvalio je Wootton hrvatski turizam.

Nadalje, ministar Ostojić osvrnuo se i na mogućnosti ulaganja britanskih investitora u turističke projekte u Hrvatskoj te je predstavio Katalog investicija u kojem se nalaze informacije o 13 trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu koje će se privatizirati tijekom sljedeće dvije godine.

„Osim Kataloga investicija, u Hrvatskoj postoje i mnogobrojne mogućnosti za greenfield te brownfield investicije, koje čini bivša vojna imovina i koju se želi staviti u turističku funkciju. Investicijske mogućnosti u hrvatski turizam prilika su za i britansku i hrvatsku ekonomiju. Hrvatska je investicijski vrlo atraktivna zemlja, stoga, pozivam britanske investore da iskažu interes za ulaganje u Hrvatsku“, naglasio je Ostojić.

Lord Mayor of London David Wootton naglasio je da je za investicije od iznimne važnosti učinkovita državna administracija te brz postupak dobivanja dozvola za gradnju, kao i sigurnost vlasništva.

Ministar turizma naglasio je kako Ministarstvo čini sve kako bi olakšalo proces investicija te zajedno s drugim ministarstvima želi svoriti investicijski povoljan okvir za ulaganja. Također je napomenuo kako je cilj hrvatskog turizma povećati konkurentnost, ne samo kroz investicije, već i razviti turističku ponudu. „Želimo produljiti sezonu razvojem selektivnih oblika turizma, ali i razviti turizam na kontinentu. U pripremi je Strategija razvoja hrvatskog turizma, a njezina osnovna poruka je podizanje kvalitete uz zaštitu prirodnih resursa, te zadržavanje autentičnosti", naglasio je.

Ministar turizma informirao je Woottona kako je upravo u tijeku natječaj za ZRC Lipik gdje je Vlada RH donijela odluku o posebnom načinu raspolaganja dionicama te kako je ulagač iz Velike Britanije iskazao interes za ovo društvo.



Pisane vijesti