Ministar Ostojić susreo se s predstavnicima sindikata u turizmu

Slika /arhiva/mint.jpg

Ministar turizma Veljko Ostojić, zamjenik ministra Oleg Valjalo i tajnik Kabineta ministra Bernard Zenzerović, sastali su se danas s predsjednikom Sindikata turizma i usluga Hrvatske Eduardom Andrićem i njegovom suradnicom Duškom Lončar te predsjednikom Sindikata Istre i Kvarnera Brunom Bulićem i njegovom suradnicom Marinom Cvitić. Na svojem prvom sastanku s predstavnicima sindikata koji djeluju u turizmu, ministar je naglasio važnost partnerskog odnosa i suradnje, te iznio prioritete u budućem radu Ministarstva turizma. Predstavnici sindikata istaknuli su važnost uvođenje standardizacije rada, odnosno uvođenje normativa u poslovanju hotela i ostalih turističko-ugostiteljskih poduzeća te podržali najavljeno sniženje PDV-a u turizmu.

Ministar turizma Veljko Ostojić, zamjenik ministra Oleg Valjalo i tajnik Kabineta ministra Bernard Zenzerović, sastali su se danas s predsjednikom Sindikata turizma i usluga Hrvatske Eduardom Andrićem i njegovom suradnicom Duškom Lončar te predsjednikom Sindikata Istre i Kvarnera Brunom Bulićem i njegovom suradnicom Marinom Cvitić.

Na svojem prvom sastanku s predstavnicima sindikata koji djeluju u turizmu, ministar je naglasio važnost partnerskog odnosa i suradnje, te iznio prioritete u budućem radu Ministarstva turizma.

Predstavnici sindikata istaknuli su važnost uvođenje standardizacije rada, odnosno uvođenje normativa u poslovanju hotela i ostalih turističko-ugostiteljskih poduzeća te podržali najavljeno sniženje PDV-a u turizmu.

Ministar Ostojić istaknuo je kako, kod privatizacije državnih turističkih tvrtki, prioritet imaju poduzeća s poteškoćama u poslovanju, dok ostala društva najprije treba restrukturirati, a nakon toga privatizirati.

Ministar je naglasio i kako je za jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma iznimno važno privući nove investicije, odnosno stvoriti potrebne uvjete za ulaganja u turizam.



Pisane vijesti