MINISTAR BAJS POTPISUJE UGOVORE O DODJELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA PUTEM PROGRAMA „TURIZAM BEZ ZAPREKA“

Slika /arhiva/mint.jpg
POZIV ZA NOVINARE

Pozivamo Vas na potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih potpora za programe i projekte osnovne turističke infrastrukture pod nazivom „Turizam bez zapreka“.

Ministar turizma Damir Bajs potpisat će 20 ugovora s korisnicima s područja RH, u petak, 20. studenoga u 12 sati u Ministarstvu turizma, Prisavlje 14.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 600 tisuća kuna, a sredstva su namijenjena tijelima područne (regionalne) uprave (županije) i lokalne samouprave (gradovi, općine), udrugama i turističkim zajednicama na tom području.

Programi i projekti osnovne turističke infrastrukture koje Ministarstvo turizma ovim putem sufinancira, služe za rješavanje infrastrukturnih problema osoba s invaliditetom kao pretpostavke za daljnji razvoj turizma i podizanja nivoa ukupne turističke ponude u pojedinim destinacijama.

Provedba programa „Turizam bez zapreka“ započela je 2008. godine, kao jedan od novih projekata Ministarstva turizma, kada je za sufinanciranje šest projekata izdvojeno ukupno 200 tisuća kuna.


Najave