Ministar Anton Kliman primio veleposlanicu Republike Makedonije Danielu Karagjozosku

Slika /arhiva/020316_mint1.jpg

Ministar turizma Anton Kliman primio je u službeni posjet veleposlanicu Republike Makedonije Nj.E. Danielu Karagjozosku, s kojom je razgovarao o mogućnostima unapređenja turističke suradnje. Veleposlanica Karagjozoska naglasila je da su Republika Makedonija i Republika Hrvatska tradicionalno prijateljske zemlje koje ostvaruju uspješnu suradnju i u području turizma, ali je također i mišljenja da ima još dosta prostora za njeno unapređenje. U tom je kontekstu navela problematiku zračne povezanosti čije bi intenziviranje doprinijelo boljoj turističkoj razmjeni te zatražila potporu u razgovorima s avio prijevoznicima, kako bi se i u tom području ostvarila što bolja suradnja.

Ministar turizma Anton Kliman primio je u službeni posjet veleposlanicu Republike Makedonije Nj.E. Danielu Karagjozosku, s kojom je razgovarao o mogućnostima unapređenja turističke suradnje.

Veleposlanica Karagjozoska naglasila je da su Republika Makedonija i Republika Hrvatska tradicionalno prijateljske zemlje koje ostvaruju uspješnu suradnju i u području turizma, ali je također i mišljenja da ima još dosta prostora za njeno unapređenje. U tom je kontekstu navela problematiku zračne povezanosti čije bi intenziviranje doprinijelo boljoj turističkoj razmjeni te zatražila potporu u razgovorima s avio prijevoznicima, kako bi se i u tom području ostvarila što bolja suradnja.

Ministar Kliman istaknuo je prijateljske veze dvije zemlje te potvrdio uzastopni porast turističkog prometa iz Republike Makedonije. Tako je 2015. godine zabilježen porast u broju dolazaka i noćenja makedonskih turista od 18,71 %, što je izuzetno pozitivan rezultat, koji naravno ostavlja još dovoljno prostora za angažman turističkih agencija i zrakoplovnih kompanija Hrvatske i Makedonije.

Mogućnosti suradnje veleposlanica Karagjozoska vidi i u mogućoj zajedničkoj promociji na trećim tržištima, Kini, Japanu, Koreji, za koja bi se mogao razraditi zajednički proizvod.

Ministar Kliman ocijenio je ovu ideju zanimljivom i perspektivnom. Još je jednom naglasio prijateljske odnose između dviju država i potporu Makedoniji u njenom razvoju, ali i želju da se turistička suradnja još poboljša.

Uz ministra, sastanku je nazočila i novoimenovana pomoćnica ministra turizma Olivera Shejbal zadužena, između ostalog i za međunarodnu suradnju.



Pisane vijesti