Lošinjski turistički uspjesi - milijunto noćenje

Slika /arhiva/120724-Nerezine.jpg

Lošinjska turistička zajednica ostvarila je u prvih šest mjeseci 452.629 noćenja, dok je danas na lošinjskom arhipelagu 23.500 gostiju  na lošinjskom arhipelagu. Na isti dan kao prošle godine 26. srpnja bit će zabilježeno milijunto noćenje, koje će se proslaviti prigodnim programom u Nerezinama, priopćeno je iz TZ Malog Lošinja.

Ovo je godina u kojoj se obilježava 125 godina od osnivanja Turističkog ureda u Malom Lošinju, 120 godina zdravstvenog turizma, kada su Mali i Veli Lošinj proglašeni klimatskim lječilištem, a istodobno i godina velikih infrastrukturnih projekta u gradu.

Pri tome, valja istaknuti potporu Ministarstva turizma u provođenju destinacijskog menadžmenta Lošinja i načinu upravljanja lošinjskim turizmom. Nedavno je Lošinj posjetio Javier Blanco, direktor Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za pridružene članice, koji je posebno istaknuo Mali Lošinj kao pravi laboratorij iskustava, u kojem su vidljive inovacije te pravilno upravljanje destinacijom i održivim turizmom.

Šetnica vitalnosti Mali Lošinj – Veli Lošinj, postavljanje edukacijskih ploča, mobilna aplikacija 555, za ocjenjivanje kvalitete odredišta, samo su neke od ovogodišnjih noviteta u lošinjskoj ponudi. Također, u Lošinju se tijekom cijele godine održi više od 250 manifestacija u suradnji s Gradom, Pučkim otvorenim učilištem, a osobito  se razvija kreativnost u tematskim manifestacijama vezanim za povijest Lošinja.

Sve aktivnosti rezultat su uspješne suradnje Turističke zajednice i grada Malog Lošinja s predstavnicima turističkog gospodarstva, hotelijerima, kampovima, agencijama te stanovništvom otoka, s ciljem realizacije projekata kojima Lošinj nastavlja svoje komparativne prednosti pretvarati u izvrsne turističke rezultate u budućnosti.



Pisane vijesti