Ljepote Zadra na izložbi u Rimu

Slika /arhiva/Croatia-ll-www.jpg

U samom središtu Rima, u prestižnoj galeriji Tondinelli, 5. ožujka 2012. godine, otvorena je izložba „Zadar i dalmatinski krajolik. Suvremeni dijalozi u djelima Adama Marušića“, uz tehničku i logističku potporu Ispostave HTZ-a u Rimu.

Izložbu je otvorio dr. Dražen Grgurović, dogradonačelnik grada Zadra, Rina Villani predsjednica Zajednice Talijana Zadra, te zadarski umjetnik, Adam Marušić. 

Zadarsku delegaciju predvodio je i direktor TZ grada Zadra, Zvonko Šupe sa svojim suradnicima. Prema riječima gospodina  Marušića, ljepote Zadra  i dalmatinskog pejzaža godinama privlače njegovu pažnju, te je slijedom toga i nastao ciklus ulja s temom atmosferskog pejzaža i panoramske arhitekture Zadra.

Izložbu je posjetio velik broj uzvanika i ljubitelja umjetnosti, Veleposlanik RH pri Svetoj Stolici, Filip Vučak sa suprugom, Ivana Skračić, prvi tajnik u veleposlanstvu RH u Talijanskoj Republici kao i veleposlanici i diplomatski predstavnici drugih zemalja te predstavnici medija.

Uz otvorenje izložbe prikazan je i promotivni film o Zadru, pripremljen od strane turističkih zajednica Zadra  i Zadarske županije, te je podijeljen veliki broj promidžbenog materijala, koji će i dalje biti na raspolaganju svim posjetiteljima za vrijeme trajanja izložbe.



Pisane vijesti