Litva i Latvija: Predstavljena hrvatska turistička ponuda

Slika /arhiva/vilnius.jpg

Hrvatska turistička zajednica i Veleposlanstvo RH u Švedskoj, koje pokriva i dvije baltičke zemlje Litvu i Latviju, organizirali su dvodnevnu prezentaciju Hrvatske što je tijekom četvrtka i petka, održana u Vilniusu i Rigi.

Tijekom dvodnevne turističke promotivne akcije u Vilniusu i Rigi organizirani su poslovni razgovori hrvatskih i baltičkih turističkih tvrtki te susreti s novinarima. 

U kulturnoumjetničkom programu sudjelovala je klapa 'Bonaca', a uzvanicima je tijekom večeri  prikazan i turistički promotivni film hrvatskog redatelja Zrinke Ogreste.

Prošle je godine u Hrvatskoj boravilo oko 16.000 turista iz Litve i  oko 8.000 gostiju iz Latvije. Turoperatori iz Latvije i Litve ukazali su na problem slabe prometne povezanosti baltičkih zemalja s hrvatskim odredištima.

Nekoliko charter linija i ove će turističke sezone povezivati  Vilnius i Rigu  sa pojedinim destinacijima na Jadranu, istaknuo je Dario Matošević voditelj predstavnistva HTZ u Skandinaviji.

Veleposlanik RH u Švedskoj Svjetlan Berković naglasio je kako je ova promidžbena akcija novi poticaj povećanju turističkog prometa iz baltičkih zemalja. (Hina)
 



Pisane vijesti