Kvarner: Za blagdane oko 10.800 turista

Slika /arhiva/rijeka-w105.jpg

Na Kvarneru se u vrijeme blagdana Božića i Nove godine očekuje oko 10.800 turista, od toga najviše, oko 5.100 turista očekuje se na opatijskoj rivijeri, podaci su iz primorsko-goranske Turističke zajednice.  

Na osnovi ankete provedene među hotelijerima, procjenjuje se da će u Opatiji za blagdana boraviti oko 4.900 gostiju u 14 otvorenih hotela, a u šest lovranskih hotela boravit će oko 160 turista.

Na području grada Rijeke očekuje se oko 600 turista, a bit će otvorena 4 hotela. Na otoku Krku blagdane će provesti oko 1.150 turista. Na Krku će u tom razdoblju biti otvorena dva hotela u Omišlju, jedan hotel u Malinskoj, jedan u Puntu i dva hotela u Baškoj. Dolazak na crikveničku rivijeru najavilo je oko 1.000 gostiju koji će boraviti u pet crikveničkih hotela i tri hotela u Selcu. Na području Novog Vinodolskog, gdje će biti otvoren jedan hotel, očekuje se oko 300 gostiju. Na otoku Malom Lošinju očekuje se oko 700 gostiju, a bit će otvoreno šest hotela. Na Rab je dolazak najavilo oko 350 turista, a na tom otoku će u vrijeme blagdana biti otvorena dva hotela.

Prema najavama, u Gorskom kotaru će blagdane u većim objektima te kod manjih iznajmljivača provesti oko 1.600 gostiju, uglavnom domaćih. Najviše gostiju na tom području, oko 500, očekuje se Fužinama. (Hina)



Pisane vijesti