Kvarner predstavlja svoju turističku ponudu na sajmu GTT u Gdansku

Slika /arhiva/TZ-kvarner-L_12.jpg

Niz promidžbenih aktivnosti Turističke zajednice Kvarnera nastavlja se u travnju i to u Poljskoj, gdje se u Gdansku, od 12. do 14. travnja održava međunarodni turistički sajam GTT, na kojem se Kvarner, već tradicionalno, predstavlja na posebnom štandu.

Ove je godine prisutnost Kvarnera na ovom sajmu još važnija s obzirom na uvođenje izravne zračne linije prijevoznika Eurolot (od svibnja do listopada) iz Gdanska i Varšave u na zračnu luku Rijeka. Stoga će TZ Kvarnera u Gdansku, na dan otvorenja sajma, u petak 12. travnja, u suradnji s predstavništvom HTZ-a u Poljskoj,  održati i posebnu prezentaciju za novinare i partnere, kojima će se uz informacije o atrakcijama i novostima, regija približiti i okusima vrbničke žlahtine te tipičnih jela. 

Gosti iz Poljske su u 2012. godini na Kvarneru ostvarili gotovo 400.000 noćenja, a iz godine u godinu bilježi se porast broja dolazaka te je u 2012. ostvareno 6 posto više dolazaka i 5 posto više noćenja u odnosu na 2011. godinu. U strukturi noćenja inozemnih gostiju na Kvarneru, poljski gosti čine 3,5 posto.



Pisane vijesti