Kongres Udruženja španjolskih putničkih agencija u Opatiji od 15. do 18. listopada

Slika /arhiva/opatija-by-bd.jpg

Mary Cruz Perez Valdivielso, članica Upravnog i organizacijskog odbora AEDAVE, Benigno Miranda Garcia, predsjednik organizacijskog odbora AEDAVE, Niko Bulić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice te Gordana Medved direktorica Turističke zajednice PGZ. (foto FaH/ Miljenko KLEPAC)Godišnji kongres Udruženja španjolskih putničkih agencija (AEDAVE), na kojemu će sudjelovati oko 330 vlasnika i predstavnika španjolskih turističkih agencija i njihovih partnera te predstavnici španjolskih medija, održat će se u opatijskom hotelu "Ambasadoru" od 15. do 18. listopada.

Najavili su to na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik organizacijskog odbora AEDAVE-a Benigno Miranda, direktorica Turističke zajednice (TZ) Primorsko-goranske županije Gordana Medved i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić.

Sedamnaesti godišnji kongres AEDAVE-a organizirala je HTZ u suradnji s TZ Primorsko-goranske županije i TZ grada Opatije. HTZ je izdvojila pola milijuna kuna, a turističke zajednice svaka po 250.000 kuna.

Mary Cruz Perez Valdivielso, članica Upravnog i organizacijskog odbora AEDAVE, Benigno Miranda Garcia, predsjednik organizacijskog odbora AEDAVE, Niko Bulić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice te Gordana Medved direktorica Turističke zajednice PGZ (foto FaH: Miljenko KLEPAC)Tijekom kongresa, sudionici će razgledati Opatiju, Rijeku, Trsatsko svetište i otok Krk, a nakon kongresa otići će na izlete u Istru i Dubrovnik.

Niko Bulić je kazao da je riječ o ulaganju u budućnost, jer je Španjolska veliko turističko tržište, a sve više Španjolaca putuje na odmor u inozemstvo.

Benigno Miranda je ocijenio da je Hrvatska trenutno jako popularno odredište za Španjolce, odnosno odredište koje oni sve više otkrivaju. Istaknuo je da se, prema dosadašnjim iskustvima, posjeti turista iz Španjolske nakon održavanja kongresa AEDAVE-a u nekoj zemlji povećaju za više od 40 posto.

Miranda je rekao da je ove godine u Hrvatskoj boravilo gotovo 100.000 turista iz Španjolske te da oni najviše posjećuju Dubrovnik, ali da je predstojeći kongres prilika da se upoznaju i s Kvarnerom.

Gordana Medved je dodala da je do kraja rujna ove godine na Kvarneru boravilo 50 posto više turista iz Španjolske u odnosu na isto razdoblje prošle godine (13.609) te da su ostvarili 64 posto više noćenja (23.598). (Hina)



Pisane vijesti