Kampu Glavotok oznaka Ecocamping

Slika /arhiva/kamp-glavotok-krk-www.jpg

Kamp Glavotok na otoku Krku prvi je hrvatski kamp koji je dobio europsku ekološku oznaku "Ecocamping", kojom se odaje posebno priznanje za kvalitetno upravljanje kampovima u skladu s načelima održivog razvoja i ekologije, priopćeno je danas iz Kamping udruženja Hrvatske (KUH)

Ekološku oznaku "Ecocamping" dodjeljuje istoimena udruga sa sjedištem u Njemačkoj, kojoj je glavni cilj promicanje ekologije i održivog razvoja te sigurnosti i kvalitete europskih kampova, a jedan od glavnih zadataka je i uvođenje sustava upravljanja kojim se jamči poslovanje uz uvažavanje ekoloških odrednica i načela održivoga razvoja.

Takav sustav i certifikat "Ecocampinga" sada imaju 242 europska kampa.

Predstavnicima kampa Glavotok oznaka "Ecocamping" predana je nakon otvaranja kamping sajma u Stuttgartu, koji se održava od 12. do 20. siječnja.

U priopćenju se navodi i kako kamp Glavotok više godina ulaže u poboljšanje kvalitete i smanjenje štetnog utjecaja na okoliš.

U njemu se primjerice koristi biološki pročistač vode, koja se ponovno koristi za ispiranje sanitarija, a voda za piće dobija se iz posebnog uređaja za desalinizaciju morske vode.

Tijekom 2012. ugrađeni su novi rashladni uređaji s povećanom energetskom učinkovitošću, uređena su mjesta za sakupljanje koja omogućuju veću iskoristivost otpada pri recikliranju, recepcija kampa obložena je prirodnim izolacijskim materijalima, dodatno je proširena ponuda za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i ponuda sadržaja za slobodno vrijeme. (Hina)



Pisane vijesti