Kalmeta i Ladić potpisali ugovor za golf igralište / Za obiteljske hotele u Istri dodijeljen 21 kredit

Slika /arhiva/040728-golf1.jpg

Kalmeta i Ladić potpisali ugovor za golf igralište

 Ministar Kalmeta i Dražen Ladić potpisuju ugovorSrećko Ševrlica, Dražen Ladić, Božidar Kalmeta, Ivan Jakovčić

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta potpisao je s Draženom Ladićem ugovor o koncesiji za golf igralište na Marleri. Uz ministra Kalmetu svečanosti su prisustvovali Zdenko Mičić, državni tajnik za turizam, Robert Pende, pomoćnik ministra za razvoj turizma i Robert Baćac, pomoćnik ministra za sustav turističkih zajednica i selektivne oblike turizma. Također, bili su prisutni i župan Istarske županije Ivan Jakovčić i načelnik općine Ližnjan Srećko Ševrlica. Konzorcij za golf igralište Marlera kojeg čine predstavnici RH (Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka), Istarske županije i općine Ližnjan, donio je 14. srpnja 2004. odluku da se za investitora za izgradnju i gospodarsko korištenje golf igrališta Marlera odabire ponuditelj Dražen Ladić iz Zagreba. Na natječaj, koji je 22. travnja 2004. objavljen u javnim glasilima i na Internet stranici Ministarstva, pristigle su dvije ponude i to Golf Kluba Novigrad d.o.o. i Dražena Ladića. Kako je ponuda Golf Kluba Novigrad bila nepotpuna i prema propisanim uvjetima natječaja nije razmatrana, izabrana je ponuda Dražena Ladića jer je bila potpuna i udovoljavala je svim propisanim uvjetima natječaja. Ministarstvo je ishodilo lokacijsku dozvolu koju je izdalo Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja, a sadržaj golf igrališta na oko 135 h je sljedeći: golf igralište otvorenog tipa, golf kuća i servisna zgrada, hotel, apartmani, vile i trafostanica.

Za obiteljske hotele u Istri dodijeljen 21 kredit

Program razvitka golfa, analiza tijeka turističke sezone, koncepcija za pripremu naredne sezone, prijedlog Zakona o turističkim zajednicama i njihov rad te program kreditiranja obiteljskog hotelijerstva, bile su glavne teme današnjeg razgovora državnog tajnika za turizam Zdenka Mičića i pomoćnika ministra Roberta Pendea i Roberta  Baćca sa članom Poglavarstva Istarske županije za turizam i ruralni razvoj Veljkom Ostojićem, održanom u nastavku posjeta izaslanstva Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Istarskoj županiji. Sastanak je održan nakon potpisivanja Ugovora o koncesiji za izgradnju golf igrališta Marlera, a potpisali su ga ministar Božidar Kalmeta i  koncesionar Dražen Ladić, u nazočnosti  istarskog župana Ivana Jakovčića i  ližnjanskog načelnika Srećka Ševrlice.

Kroz program resornog ministarstva pod nazivom "Poticaj za uspjeh" u proteklih je godinu i pol u Istarskoj županiji dodijeljen 21 kredit u ukupnom iznosu od 36,5 milijuna kuna. Riječ je o poticajima za izgradnju obiteljskih hotela manjeg kapaciteta, ali visoke kvalitetne usluge i izvorne tradicijske ponude, istaknuo je državni tajnik Mičić.

U prostornom planu Istarske županije predviđene su 22 lokacije za izgradnju golf igrališta, naveo je Ostojić i dodao kako se broj lokacija može i dalje povećavati. Također, istaknuo je da se u Istri intenzivno radi na realizaciji golf projekta na trenutno devet lokacija.

Priopćenje za javnost /.pdf 103 kb



Pisane vijesti