Istri i Željku Marušiću regionalne nagrade "Zlatno turističko srce"

Slika /arhiva/ZAGREB/BEOGRAD, 22.5.2009
Istra kao turistička regija te glavni i odgovorni urednik revije Turist plus Željko Marušić hrvatski su dobitnici ovogodišnje nagrade "Zlatno turističko srce" koju po 17. put najboljima u turizmu jugoistočne Europe dodjeljuje Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva-Sacen International iz Beograda.

Nagrade "Zlatno turističko srce" dobitnicima iz 10-ak zemalja jugoistočne Europe, među kojima i iz Hrvatske, dodijeljene su danas u beogradskom hotelu Continental, doznaje se od Željka Marušića, dobitnika te nagrade za najboljeg turističkog novinara jugoistočne Europe.

Osim njega nagradu iz Hrvatske dobila je i Istra kao turistička primorska regija, koja je pobijedila u konkurenciji s Grčkom i drugim morskim zemljama.

U obrazloženju tih nagrada predsjednik Sacen Internationala Dragan Gligorijević istaknuo je da se Marušićeva revija Turist plus distribuira i čita u gotovo svim zemljama regije', a za Istru da "uz more i kvalitetu usluge pruža gostoljubivost i osmjeh što pokazuje da turist tu dobiva puno više nego će platiti".

Odredištem godine proglašena je Turska, a nagrade su među ostalima dobili i slovenske Terme Čatež, Herceg Novi iz Crne Gore, manifestacija Eurosong 2008 u Beogradu, restoran Lovac iz Bijeljine iz Bosne i Hercegovine, agencija Vekol Tours iz Beograda, itd.

Centar Sacen International osnovan je prije 50 godina u Opatiji, danas mu je sjedište u Beogradu, i član je Europske komisije za razvoj turizma. (Hina)


Pisane vijesti