Hrvatski turistički forum u Bolu na Braču

Slika /arhiva/bol-brac.jpg

U Bolu na Braču danas je u tijeku završnica 10. jubilarne akcije "Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku", koja se održava u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije, a završit će večeras svečanom dodjelom nagrada i priznanja najboljim hrvatskim turističkim ljetovalištima, tvrtkama i pojedincima u toj akciji.

Riječ je o priznanjima koja već 10 godina dodjeljuje Hrvatska televizija u suradnji s HGK-om. Nagradit će se najbolja ljetovališta posjećena u emisiji HTV-a 'Boje turizma', kao i najbolji kampovi, marine, hoteli i plaže. 

Tema Hrvatskog turističkog foruma 2006. bila je 'Razvoj ponude i ograničenja turističkog rasta u Hrvatskoj'.  

Predsjednik saborskog Odbora za turizam Ante Markov na turističkom forumu istaknuo je kako se završna svečanost ocjenjivanja najboljih turističkih destinacija u ovoj turističkoj sezoni održava upravo danas, 27. rujna, na Svjetski dan turizma.

Turizam je treća najjača industrija svijeta, a za Hrvatsku je turizam najvažnija gospodarska grana s udjelom u bruto domaćem proizvodu od 19 posto, kazao je Markov.

Istaknuo je kako je borba za što veće učešće hrvatskih proizvoda i usluga u turizmu prioritet ne samo hrvatske Vlade nego i svih ljudi koji žive od turizma i svih gospodarstvenika.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević naveo je brojne prednosti turizma, uz ostalo, otvaranje prema svijetu, istaknuvši istodobno da je turizam i značajni stabilizator likvidnosti u zemlji. (Hina)



Pisane vijesti