Hrvatska u Pragu, Istanbulu i New Yorku

Slika /arhiva/logo_hrgif

Hrvatska je tijekom proteklih dana uspješno predstavila svoju novu turističku ponudu na nekoliko sajmova diljem svijeta.

Na sajmu 'Holiday World' u Pragu, od 23. do 26. veljače 2006.godine, predstavljena je opća hrvatska turistička ponuda, turističko gospodarstvo i lokalne turističke zajednice.

Predstavljeni je i po prvi put edicija plakata UNESCO baštine u okviru izložbe fotografija 'Upoznaj svjetsku UNESCO baštinu'. Hrvatska turistička zajednica otisnula je plakate UNESCO-a u cilju što bolje promocije hrvatske kulturne baštine.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Pragu, kao i svake godine, prijavilo je novi promidžbeni materijal na natječaj za najbolji i najatraktivniji promidžbeni materijal, a također već tradicionalno TTG za Češku republiku proglasit će rezultate svoje ankete TTG Travel Awards, među kojima je prošle godine ured predstavništva HTZ u Pragu nagrađen kao najbolje turističko predstavništvo u zemlji.

U Istanbulu je 26. veljače završio trodnevni turistički sajam 'Emitt' na kojemu se uz 50-ak zemalja prvi put predstavila i Hrvatska. Izložbeno mjesto Hrvatske turističke zajednice posjetili su mnogi poslovni ljudi, a iskazali su veliko zanimanje za odredišta u Hrvatskoj.

Za ožujak je najavljen dolazak u Hrvatsku nekoliko vodećih turskih turoperatora koji će naša odredišta, osobito na Jadranu, uvrstiti u svoje programe za ovu i iduću godinu. Hrvatsko izložbeno mjesto posjetilo je službeno izaslanstvo Republike Turske, a vodio ga je ministar kulture i turizma Atila Kog.

Hrvatska je svoje turističke mogućnosti predstavila i u subotu, 25. veljače na prestižnom turističkom sajmu 'New York Times Travel Trade Show', a povoljnom dojmu pridonio je nastup folklornog ansambla Linđo iz Dubrovnika.

Hrvatski štand, koji je organizirao Ured Hrvatske turističke zajednice iz New Yorka, bio je vrlo posjećen što najavljuje dobar posjet američkih turista Hrvatskoj u predstojećoj sezoni, rekla je voditeljica Ureda Nena Komarica.

Folklorna skupina Linđo imala je vrlo zapažen nastup na glavnoj pozornici u Centru Javitz U New Yorku, gdje je održana ova važna turistička manifestacija, promovirajući hrvatski turizam i kulturno nasljeđe Hrvatske. Osim 500 izlagača na sajmu su bili nazočni i brojni turistički novinari te lokalne televizijske postaje poput WNBC i WNJU.
 



Pisane vijesti