Hrvatska se uspješno predstavila na turističkom sajmu u Beču

Slika /arhiva/messe-wien.jpg

Hrvatska se uspješno predstavila na Međunarodnom turističkom sajmu 'Odmori 2006'  (Ferien-Messe Wien) koji se održavao u Beču od 12. siječnja do večeras.
 
Međunarodni turistički sajam u Beču najveća je turistička manifestacija u Austriji na kojem svoju turističku ponudu, mogućnosti za odmor i putovanja, ove godine predstavlja oko 70 država na 530 izložbenih štandova.
 
Hrvatska turistička ponuda predstavljena je na izložbenom prostoru od 110 četvornih metara  plus 20 četvornih metara na kojima se predstavlja hotelijerska tvrtka Liburnia iz Opatije u okružju sredozemnih turističkih destinacija.
 
Zanimanje novinara,  poslovnih partnera i svih putničkih agencija i tour-operatora koji imaju Hrvatsku u programu kao i same publike, premašilo je očekivanja,  ocijenio je u nedjelju, zadnjeg dana manifestacije,  direktor HTZ u Beču Željko Tončinić. Na temelju takvog interesa mogao bi se očekivati i povećan broj austrijskih turista u Hrvatskoj ove godine, drži Tončinić.
 
To potvrđuje i pisanje austrijskog najutjecajnijeg i najprestižnijeg turističkog časopisa T.I.P. (Travel Industry Professional) koji je svoj ovotjedni broj posvetio Hrvatskoj i njezinoj turističkoj ponudi i promociji.
 
Kao prednosti Hrvatske navodi stalnu obnovu postojećih hotelskih objekata zatim poboljšanje infrastrukture (izgradnja autoceste Split - Zagreb) kao i veliki interes stranih ulagača u hrvatski turizam.
'Bogatstvo boja Dalmacije' - jedan je od naslova članaka u kojem taj časopis piše o kulturnom, povijesnom i prirodnom bogatstvu Hrvatske, slikovitim dalmatinskim mjestima i otocima. Spominje uz Dubrovnik i niz otoka - Vis, Hvar i rodno mjesto Marka Pola Korčulu -  koji 'mame mirisima lavande, ružmarina i cvjetova naranče i limunova'.
 
Iz godine u godinu bilježi se pozitivan trend u hrvatsko-austrijskoj suradnji u turizmu. Prošle je godine od siječnja do studenog Hrvatsku posjetio 728.121 austrijski gost ostvarivši 3.718.327 noćenja. (Hina)



Pisane vijesti