Hrvatska predstavljena u NATO savezu

Slika /arhiva/121119-hr-bazar.jpg

U prostorijama NATO saveza u Bruxellesu ovog je vikenda održana tradicionalna humanitarna manifestacija NATO Charity Bazar., neprofitne organizacije humanitarnog karaktera koja je osnovana prije 43 godine. Organizacija između ostalog prikuplja sredstva i prodajom predmeta i roba koje tijekom čitave godine doniraju sponzori iz različitih zemalja članica.

Po prvi puta, donacije od ovogodišnjeg prikupljanja sredstava dobit će i dvije hrvatske udruge „Anđeli“- Udruga roditelja djece tjelesnih invalida i djece s posebnim potrebama i „Srce“- Udruga djece s teškoćama u razvoju.

Vrhunac u radu ove organizacije predstavlja upravo božićni NATO Bazar, koji se tradicionalno održava svake godine u studenome i na kojem se godišnje prikupi iznos od oko 200.000 eura. Riječ je o najvažnijem društvenom događaju u sjedištu NATO saveza na kojem sudjeluje više od 5000 zaposlenih zajedno s članovima njihovih obitelji i prijateljima. Na ovoj priredbi više od 50 zemalja na vlastitim štandovima izlaže i prodaje prepoznatljive nacionalne proizvode koje su donirali sponzori te ujedno i promovira turističku i svekoliku ponudu svoje zemlje.

Na inicijativu, u organizaciji i uz zalaganje djelatnika Stalnog predstavništva RH pri NATO savezu, ovom se događaju i ove godine ponovno priključila Hrvatska turistička zajednica distribucijom promidžbenih materijala, brošura i suvenira koje su djelatnici Stalnog predstavništva RH dijelili posjetiteljima – svojim kolegama iz drugih zemalja. Za hrvatskim je štandom kao i svake godine vladala odlična atmosfera i zabilježen je velik interes publike upravo za turističkom i gastronomskom ponudom naše zemlje. Iz tog razloga je, u koordinaciji predstavništva HTZ-a u Bruxellesu i potporu sponzora iz Hrvatske (Croatia Airlines, Hotel Palace Zagreb, TZG Zagreba) po prvi puta donirano i nagradno putovanje u Hrvatsku „Osvoji vikend paket u Zagrebu, glavnom gradu 28. članice EU“ - kao glavna nagrada tombole, koja, osim prijevoza i smještaja, uključuje i razgled Zagreba u pratnji vodiča.

U sklopu Bazara postoji i restoran na kojem više od 20 zemalja nudi degustaciju svojih specijaliteta koje u pravilu pripremaju supruge veleposlanika, vojnih predstavnika, časnika odnosno djelatnice u Stalnim predstavništvima pojedinih zemalja u NATO savezu. Stoga je, osim upoznavanja ove važne publike s hrvatskim proizvodima i hrvatskom turističkom ponudom, ovo bila prilika da posjetitelj kušaju i neka od autohtonih i poznatih jela hrvatske gastronomije (slavonski čobanac, zagorske štrukle, dalmatinsku salatu od hobotnice), naravno uz pratnju čuvenih hrvatskih vina.



Pisane vijesti