Hrvatska na turističkom sajmu SMT u Parizu

Slika /arhiva/salon_mondial_tourismegif

Hrvatska turistička zajednica je promidžbu na francuskom tržištu započela 13. do 15. veljače 2007. godine akcijom „Hrvatski dani u Francuskoj“ koja je obuhvatila workshopove u Parisu, Lyonu i Marseillesu. Ova važna promidžba hrvatske turističke ponude okupila je hrvatske izlagače i francuske posjetitelje koji su se s velikim zanimanjem mobilizirali za otkrivanje novih aspekata hrvatske turističke ponude.

Također, ove se godine tradicionalni koncept workshopa upotpunio raspravom između hrvatskih i pet najvažnijih francuskih turoperatora u Hrvatskoj: Marsans, Fram, Travel Europe, Promovacances, Prodintours. Cilj je bio, s obzirom na probleme s kojima se susretalo u prethodnoj sezoni, omogućiti konstruktivnu razmjenu mišljenja u svrhu bolje i uspješnije suradnje.

Ovogodišnji sajam SMT održava se u terminu 15. – 18. ožujka 2007. godine, a hrvatska turistička ponuda predstavit će se na štandu veličine 100 m2. U suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj, Turistička zajednica Kvarnera priredila je gastro i eno prezentaciju Kvarnera u prostoru Press kluba sajma koji je namijenjen novinarima i VIP gostima, a dnevno ga posjeti oko 400 gostiju.

Prezentacija je kreirana pod motom «Hrvatska vam predstavlja regiju Kvarner» te je cijeli Press klub uređen motivima i komunikacijskim konstantama Kvarnera. Postavljen je info desk s promidžbenim materijalima na francuskom jeziku i stručnim informatorom te bogat stol sa specijalitetima Kvarnera. Također, degustirat će se vrbnička žlahtina vinarija «Nada», «Katunar», Poljoprivredne zadruge «Gospoja» te Poljoprivredne zadruge «Vrbnik». Promocija će trajati 4 dana (koliko traje i sam sajam) u vremenu od 10 do 21 sat.

Sa sezonom 2006. francusko tržište je nakon višegodišnjeg dvoznamenkastog, skoro eksponencijalnog rasta, započelo fazu stabilizacije. To je ujedno bila i krizna godina na tržištu, što su potvrdili i rezultati pada od 15% u dolascima i 11% u noćenjima. Ipak, 2005. godina nadmašila je sva naša očekivanja s porastom od 50% u trenutku kada su mnogi mislili da smo vrhunac postigli s odličnim rezultatima u 2004. (+80%).  Međutim, mišljenja smo da bi ovogodišnji rezultati trebali biti na razini prošlogodišnjih, uz mogućnost laganog porasta.



Pisane vijesti