Hrvatska na trećem mjestu po preporuci njemačkog ADAC-a

Slika /arhiva/ADAC_logo-tip.jpg

Prema zadnjoj analizi njemačkog automobilskog kluba ADAC objavljenoj početkom studenoga 2011. godine, s temom putovanja osobnim vozilom na odmor, Hrvatska je na trećem mjestu, iza Njemačke i Italije. Na ljestvici omiljenih kamping odredišta nema velikih promjena, te Njemačka ostaje s 25,7 posto najomiljenije odredište njemačkih kampera, nakon koje slijedi Italija s 21,1 posto. Hrvatska se nalazi na visokom trećem mjestu s 15,3 posto, ispred Francuske (11,1 posto).
 
Također, u sklopu iste analize, najpopularnija regija s najviše upita članova ADAC-a je Istra, koja je povećala svoju prednost u odnosu na prošlu godinu za 0,6%. Nakon Istre najtraženije regije u 2011. godini bile su Oberbayern (+0,1%), Südtirol (0,6%) te Gardasee (+0,85).  

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić smatra kako je ovo potvrda odličnih rezultata ostvarenih u tekućoj godini s njemačkog tržišta, kako u Hrvatskoj u cjelini, tako i posebice u Istri koja je kao regija najtraženija u odnosu na druge europske regije.
 
ADAC zasniva svoju procjenu na uzorku od 1,7 milijuna upita svojih članova koji im se obraćaju za savjet pri odabiru najboljih ruta do željenog odredišta. Za Hrvatsku je zanimanje pokazalo 6,6 posto odnosno 112,2 tisuća članova, što je porast od 0,6 posto u odnosu na 2010. godinu.



Pisane vijesti