Hotel 'Lav' otvara se potkraj rujna 2006. godine

Slika /arhiva/ref-tur4.jpg

Obnovljeni hotel Lav pod imenom "Le Meridien Grand Hotel Lav" s pet zvjezdica u Podstrani kod Splita svoja će vrata ponovno otvoriti potkraj rujna, potvrdio je glavni direktor hotela John Wood.

U obnovu i dogradnju hotela uloženo je oko 65 milijuna eura. Hotel, koji će poslovati pod brandom svjetske grupacije "Le Meridien", bit će otvoren tijekom cijele godine, a u njemu bi se trebalo zaposliti oko 500 ljudi, mahom bivših zaposlenika Lava. Prvih 200 radnika na posao bi se trebalo javiti već početkom rujna kako bi sve pripremili za prijam gostiju.

Hotel će na tržište izići potpuno obnovljen s 382 sobe u četiri odvojena, međusobno povezana, objekta s bogatim pratećim sadržajima. Gostima će na raspolaganju biti i dvokatno parkiralište, na čijem će krovu biti teniska igrališta, te kongresni centar za 2500 ljudi.

Nakon što je 1990-ih godina zbrinjavao više od 2,5 tisuće prognanika i izbjeglica, hotel je u potpunosti devastiran i s golemim dugovima nastalim zbog razlike u cijeni koju je država plaćala za njihov smještaj i realnih troškova, prije pet godina prodan građevinskoj tvrtki Eurodom iz Splita za pet milijuna eura, u ovršnom postupku.

Polovicu vlasničkog udjela Eurodom je naknadno prodao hrvatskom iseljeniku iz Australije Slavku Bošnjaku s kojim je zajedno osnovao novu tvrtku Grand hotel Lav koja je ušla u sustav međunarodnog hotelskog lanca Le Meridien. (Hina)



Pisane vijesti