Edukativna radionica „Kvarner Family" za područje Riječkog prstena

Slika /arhiva/121114_KF-1.jpg

Turistička zajednica Kvarnera je u okviru Dana obiteljskog smještaja riječkog prstena organizirala edukativnu radionicu „Kvarner Family", u srijedu, 12. studenoga, namijenjenu svim pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu i to u suradnji s turističkim zajednicama gradova Rijeke, Bakra, Kraljevice i općina Kostrena, Viškovo, Čavle te Strukovnom skupinom obiteljskog smještaja i turizama i Zajednicom obiteljskog smještaja i turizama HGK. Četrdesetak iznajmljivača pratilo je četverosatnu edukaciju i time su zadovoljili jedan od važnih kriterija marketing brenda „Kvarner Family", a to je redovito usavršavanje i stalno obrazovanje. Sudionicima se u ime TZ Kvarnera obratila direktorica dr. sc. Irena Peršić Živadinov koja je naglasila važnost obiteljskog smještaja za regiju Kvarner, posebno jer je, u razdoblju od siječnja do listopada ove godine, obiteljski smještaj imao udjel od 42,3 posto u ukupnim noćenjima na Kvarneru. Moderator ove edukacije bio je Nedjeljko Pinezić, koordinator projekta „Kvarner Family“ i predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja i turizama HGK, dok se u ime domaćina okupljenima obratili Tomislav Dundović, zamjenik gradonačelnika i Sonja Jelušić, direktorica TZ grada Bakra.

Turistička inspektorica za područje PGŽ, Tihana Drmeš, dala je informacije o djelovanju turističke inspekcije Ministarstva turizma, a službenik Carinske uprave Rijeka, Igor Babić, informirao je o poslu carinske inspekcije koji uključuje nadzor nad naplatom proračunskih i ostalih prihoda te transakcijama u području prometa roba i usluga, ugostiteljske djelatnosti i pružanja usluga u turizmu, te naplati boravišne pristojbe. O sigurnosti u turizmu i preventivnim mjerama za sprečavanje provala i krađa, govorio je policijski službenik iz Sektora kriminalističke policije PU PGŽ, Kristijan Barada. Voditeljica projekta „Kvarner Family“ pri TZ Kvarnera Martina Pavelić i Nedjeljko Pinezić, koordinator projekta, izvijestili su o stanju i razvoju projekta te mogućnostima uključivanja, kao i o radu TZ Kvarnera na daljnjem razvijanju „Pet Friendly“, „Bike Friendly“, „Hike Friendly“ proojektima te najavili uvođenje brenda „Turizam bez barijera“ za osobe s poteškoćama. O važnosti kvalitetne fotografije za dobru promociju te mogućnostima izrade web stranica i kratkih filmova za online promidžbu smještajnih kapaciteta govorio je Srđan Hulak, a bilo je riječi o energetskoj učinkovitosti objekata za iznajmljivanje te o modelima kreditiranja poduzetnika u djelatnosti obiteljskog smještaja.

Tvrtka Metro izložila je i predstavila opremu za posluživanje „buffet doručka“ u Bed&Breakfast smještaju, a također sudionici radionice pozvani su da razgledaju predstavljenu opremu u Metro centru na Kukuljanovu tijekom „Dana otvorenih vrata Kvarner Family obiteljskog smještaja“, u subotu 15. studenoga. Svi polaznici edukativne radionice primili su uvjerenje o pohađanju edukacije i time ispunili jedan od uvjeta za podnošenje zahtjeva za dobivanje oznake kvalitete „Kvarner Family“, dok su posebne zahvale dobili vlasnici domaćinstava s oznakom kvalitete „Kvarner Family“ s područja Riječkog prstena koji će u subotu, 15. studenoga 2014. godine otvoriti svoja vrata kako bi svi zainteresirani došli do najvažnijih informacija o mogućnostima unapređenja poslovanja, razgledali kuću i okućnicu te razgovarali s domaćinima.



Pisane vijesti