Državni tajnik Branko Grgić na turističkom sajmu „Turizem in prosti čas“ u Ljubljani

Slika /arhiva/lj1-003-tipc400.jpg

Državni tajnik Branko Grgić nazočio je otvaranju ljubljanskog turističkog sajma „Turizem in prosti čas“, u Ljubljani 27. siječnja 2011. godine.

Republika Slovenija, važno je turističko tržište za Republiku Hrvatsku, što je i rezultiralo odabirom Slovenije kao zemlje-gosta tijekom održavanja manifestacije „Dani hrvatskog turizma 2010.“ u Rovinju.

Dobru suradnju u području turizma između dvije zemlje potkrepljuje i činjenica o zajedničkoj promociji na dalekim tržištima Kine, Japana i Indije, o čemu je tijekom konferencije Udruženja turističkih novinara regije Alpe-Jadran svojom prezentacijom izvijestio direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji, Goran Blažić.

Ministarstvo turizma RH predsjedava Projektnom skupinom za turizam Radne zajednice Alpe Jadran i kao jednu od aktivnosti u svojem programu radu navodi i promociju ove Radne zajednice na dalekim tržištima. Zajednička promocija Hrvatske i Slovenije na dalekim tržištima mogla bi poslužiti kao primjer dobre prakse i za ovu Radnu zajednicu, naglasio je državni tajnik Branko Grgić.

Hrvatski štand na ljubljanskom sajmu tradicionalno je bio najposjećeniji, a nekoliko tisuća posjetitelja pokazalo je veliki interes za hrvatskim turističkim odredištima.

Pisane vijesti