Dodijeljeno više od 2,8 milijuna kuna za programe obuke neplivača „Hrvatska pliva“

Slika /2022_photo_ilustrac/220610_hr_pliva.png

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2022. godini kojom je za 31 program dodijeljeno 2.843.253,19 kuna. Odluka je donesena nakon provedenog javnog natječaja.

„I ove godine nastavljamo sa sufinanciranjem programa „Hrvatska pliva“ koji smo pokrenuli 2020. godine u suradnji s Hrvatskim plivačkim savezom. Raduje me što se kroz ove programe omogućava organizirana i besplatna obuka neplivača i zahvaljujući kojima će u tri godine naučiti plivati gotovo 18.000 naših građana, od čega gotovo 14.000 djece i mladih. Provedbom ovog natječaja ostvaruju se naši strateški ciljevi, a to je smanjenje broja neplivača u Republici Hrvatskoj, ali i doprinos očuvanju zdravlja naših građana koje će možda baš ovi programi potaknuti i da se organizirano bave plivanjem“, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
 
Provedbom ovog natječaja provode se mjere Nacionalnog programa športa 2019. - 2026., a ukupno je u posljednje tri godine za programe „Hrvatska pliva“ izdvojeno 6,5 milijuna kuna.
 
Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2022. možete pronaći ovdje.

Priopćenja