Dobra predsezona, ljeto s optimizmom

Slika /arhiva/makar-rivijera.jpg

U ljetovalištima na Makarskoj rivijeri, od Brela do općine Gradca, od početka godine do kraja lipnja bilo je 176.217 gostiju koji su ostvarili 916.362 noćenja, što je pet posto više dolazaka i četiri posto više noćenja nego u prvoj polovici prošle godine, podatci su Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i turističkih ureda s Primorja.

U ljetovalištima na Makarskom primorju odmara se 41.836 domaćih i stranih gostiju, što je 11 posto više nego lani.

Po broju turista, vodi Baška Voda s 8745 gostiju, u Makarskoj ih je 7894, u Tučepima 5269, a ostali odmor provode u Brelima, Podgori, Igranima, Živogošću i općini Gradcu.

U prvoj polovici godine gosti iz inozemstva ostvarili su gotovo 94 posto noćenja, a najbrojniji su na Makarskoj rivijeri bili Norvežani, Britanci, Nijemci, Česi te turisti iz BiH.

Predsezona na Makarskoj rivijeri ispunila je očekivanja hotelijera i turističkih radnika. Hotelijeri su zadovoljni šestomjesečnim rezultatima turističkog poslovanja, koji su bolji i po broju gostiju i njihovim noćenjima te po financijskim rezultatima.
Neće biti ni uobičajene 'srpanjske rupe', a po sadašnjem bookingu te pristiglim najavama i rezervacijama, hotelijeri očekuju dobar nastavak ljeta i vrlo dobru posezonu.

Po podatcima turističkih ureda, privatne sobe i apartmani također su bolje popunjeni nego lani.

(Hina)



Pisane vijesti