CNN snima vinjete o Hrvatskoj

Slika /arhiva/logo_cnn.jpg

Ekipa američke televizijske kuće CNN u Hrvatskoj snima vinjete pod nazivom "Putovanje kroz srce Hrvatske" koje će se na toj televizijskoj postaji prikazivati u sklopu promotivne kampanje Hrvatske turističke zajednice (HTZ), izvijestili su danas iz HTZ.
 
CNN-ova ekipa u Hrvatskoj boravi od 25. lipnja do 5. srpnja, a u HTZ-u kažu da će poseban naglasak njihovog putovanja biti na kulturnim znamenitostima Hrvatske, umjetnosti, gastronomiji i enologiji te na agroturizmu, obliku turizma za kojim je potražnja sve veća.
 
Ekipa CNN-a će u Zagrebu posjetiti Gornji grad, Katedralu i Modernu galeriju, u Istri pulsku Arenu, Eufrazijevu baziliku u Poreču, maslinike u Bujama i u selu Ipši, vinograde u Kremenju, dok će u jednom seoskom domaćinstvu okusiti tipična istarska jela.
 
Putovanje nastavljaju posjetom Splitu, gdje će obići Peristil, Dioklecijanovu palaču, Meštrovićevu galeriju i upoznati se s autentičnom ponudom dalmatinske kuhinje. S poviješću hrvatskih vina Plavac i Dingač upoznat će se na Pelješcu, a putovanje završavaju u Dubrovniku.
 
U HTZ-u kažu da je snimanje CNN-ovih vinjeta o Hrvatskoj rezultat njihove višegodišnje uspješne suradnje s jednom od najvećih televizijskih kuća na svijetu. (Hina)
 



Pisane vijesti