Čestitka ministra turizma: U 2013. godini još turističkih uspjeha

Slika /arhiva/120718-poruka-m.jpg

U ime Ministarstva turizma te u svoje ime, svima želim uspješnu novu 2013. godinu. Posebnu zahvalnost želim izraziti turističkim djelatnicima, čiji je naporan rad pridonio ostvarenju odličnih turističkih rezultata u 2012. godini, u kojoj je Hrvatska zabilježila najveći porast turističkog prometa na Mediteranu. 

Ova će 2013. godina biti izazovna i zahtjevna, pa pozivam sve turističke djelatnike da u njenu pripremu krenu s entuzijazmom te da ljubav i predanost poslu prenesu na sve nadolazeće godine, jer su ljubazni domaćini jedan od ključnih čimbenika uspjeha u turizmu.

Također, 2013. godinu će obilježiti dvije vrlo bitne stvari za hrvatski turizam i cjelokupno gospodarstvo zemlje. Prvoga dana ove godine, na snagu je stupila primjena diferencirane stope PDV-a u turizmu od 10 posto, mjera koju je cijeli sektor čekao dugi niz godina.

Isto tako, Hrvatska će u srpnju postati punopravna članica Europske unije, a taj ulazak otvorit će nam brojna vrata i mogućnosti, posebice što se tiče financija i investiranja u turistički sektor. Sve to, uz ostale aktivnosti i mjere koje će Ministarstvo turizma nastaviti provoditi sa svojim partnerima, doprinijet će konkurentnosti hrvatskog turizma u godinama koje su pred nama.

Hrvatska je ljepotom, kulturom i tradicijom, izuzetno bogata zemlja. Iz godine u godinu, sve veći broj turista iz cijeloga svijeta želi se upoznati s našom zemljom i osjetiti dašak njezine čarolije.

Zahvaljujući svima vama, Hrvatska se danas ponosno nalazi uz bok turističkih zemalja s mnogo dužom tradicijom u turizmu. Štoviše, ove je godine Hrvatska imala najveći rast turističkog prometa na Mediteranu, a sve to ne bi bilo moguće bez vas.

Vjerujem kako će Hrvatska zajedničkim radom, trudom i upornošću postati još svjetlija i jasnija turistička zvijezda Mediterana, zemlja doživljaja i emocija u koju se turisti rado vraćaju.

Vaš ministar turizma, Veljko Ostojić



Pisane vijesti