Brnjac: Iznimno smo zadovoljni što će Zadar biti domaćin II. Svjetskog kongresa sportskog turizma

Slika /2023_WEBMINTS/230119_mints.jpeg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je u Madridu s generalnim tajnikom Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Zurabom Pololikashvilijem potpisala Sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Svjetske turističke organizacije u vezi s održavanjem II. Svjetskog kongresa sportskog turizma.

„Iznimno nam je zadovoljstvo što će Hrvatska biti domaćin ovako važnog međunarodnog događaja te zahvaljujem Svjetskoj turističkoj organizaciji na izvrsnoj suradnji. Sportski turizam jedan je od najbrže rastućih posebnih oblika turizma te ga je Ministarstvo u svojim strateškim aktivnostima prepoznalo kao predvodnika razvoja turističkih destinacija. U Strategiji razvoja održivog turizma do 2030. godine, istaknuli smo sportski i aktivni turizam kao važan potencijal za razvoj cjelogodišnjeg i teritorijalno uravnoteženijeg turizma. Hrvatska je do sada ugostila brojne međunarodne sportske događaje, ali i brojne sportske ekipe, stoga je ovaj Kongres izvrsna prilika za još bolje pozicioniranje naše zemlje u pogledu sportskog turizma“, poručila je Brnjac.
 
UNWTO je prepoznao Ministarstvo turizma i sporta kao idealnog partnera u organizaciji ovoga događanja upravo zbog sinergije dvaju sektora, a Hrvatska kao destinacija može poslužiti kao odličan primjer razvoja sportskog turizma.
 
„Povjerenje Svjetske turističke organizacije, koja je odabrala Hrvatsku za domaćina i suorganizatora ovako značajnog i velikog međunarodnog skupa, potvrđuje status i ugled naše zemlje kao kvalitetne turističke, ali i sportske destinacije. Zemlja smo s velikim turističkim i sportskim postignućima te smo kao takvi idealan domaćin koji će, siguran sam, opravdati ukazano povjerenje te zajedno s partnerima pripremiti kvalitetan, bogat i zanimljiv program za brojne međunarodne sudionike kongresa. Ovo domaćinstvo je ujedno i prilika za dodatnim isticanjem i promocijom cjelokupne hrvatske turističke ponude, posebice sportskog dijela ponude koji danas predstavlja jedan od najbrže rastućih segmenata u turizmu“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.
 
II. Svjetski kongres sportskog turizma održat će se 26. i 27. travnja 2023. u Zadru, koji je izabran upravo radi svoje bogate sportske tradicije te turističke ponude, a okupit će više od 300 međunarodnih sudionika iz područja turizma i sporta.

Priopćenja