Brandiranje dva hotela hrvatskim brandom Valamar

Slika /arhiva/valamargif

Dva hrvatska hotela, kojima upravlja turistička kompanija 'Valamar hoteli i ljetovališta', porečki Diamant i Lanterna iz Rapca, idućeg će proljeća biti brandirani imenom Valamar, kao prvi hoteli u Grupi Valamar i ujedno prvi pod hrvatskim hotelskim brandom, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare čelni ljudi kompanije Valamar.

Ta dva hotela, kategorizirana s četiri zvjezdice, službeno će novim brandom, po riječima direktorice marketinga u Valamaru Marje-Francesce Kovač, biti označeni u travnju iduće godine. Nazivu hotela Diamant bit će pridružen naziv Valamar, dok će hotel Lanterna iz Rapca promijeniti naziv u Valamar Sanfior.

Osim promijenjenog vizualnog identiteta i naziva, pod kojim će se ti hoteli od proljeća i nuditi na turističkim tržištima, odlikovati će se i visokom kvalitetom smještaja, usluge i sadržaja, razvijenom u sklopu kompanije Valamar.

U obnovu hotela Diamant (kapaciteta 244 sobe) i njegovu pripremu za brandiranje od 2002. do 2005. uloženo je 83,5 milijuna kuna, dok je u potpunu rekonstrukciju rabačkog hotela Lanterna (138 soba), 1998./1999. uloženo 6 milijuna eura, a nakon toga još 4,3 milijuna kuna.

Kovač je napomenula i da u sezoni 2007. planiraju brandirati još nekoliko hotela iz Grupe Valamar, te da planiraju imati tri Valamar branda - osnovni, Grand i Klub.

Kompanija Valamar, osnovana 2001. unutar Dom i SN Holdinga, upravlja s ukupno 23 hotela na području Istre i Dubrovnika, osam apartmanskih kompleksa te devet kampova, odnosno s ukupno 40 objekata na jadranskoj obali u kojima je ukupno 39 tisuća kreveta ili 9 posto ukupnih hrvatskih smještajnih kapaciteta.

Ukupno se u tim kapacitetima godišnje ostvari oko 3,8 milijuna noćenja, a zapošljavaju stalnih 2.800 zaposlenika.

Na konferenciju su predstavljene i dvije nagrade koje su ove godine od britanskog touroperatera Thomson Holidaya dobili hoteli Neptun iz Poreča i Pollux iz Rapca.. Nagradu za najbolji hotel u kategoriji 'small&friendly' hotelu Neptun Thomson je, temeljem ankete svojih (britanskih) gostiju, ove godine dodijelio četvrti put, dok je Pollux nagrađen prvi put, i to kao najbolji hotel u kategoriji 'best sun summer accomodation'. (Hina)
 



Pisane vijesti