5. Europski turistički forum 2006. u Cipru

Slika /arhiva/CIPAR, 16.-17.11.2006;GlobalTopw.jpg

Peti Europski turistički forum (http://www.etfcyprus2006.com.cy/index.htm), najveći godišnji turistički događaj kojeg je inicirala EK, održava se u Cipru 16. i 17. studenoga 2006. u organizaciji Europske komisije, Finske koja trenutno predsjeda Europskom unijom i Vlade Republike Cipra.

Na Forumu sudjeluju visoki dužnosnici EK, visoki predstavnici tijela/ministarstava nadležnih za turizam u zemljama članicama EU i zemljama kandidatima.

Forum će se prije svega baviti sljedećim temama: „Nove mogućnosti u turističkoj industriji za potrošača“, „Poslodavac, investitor i turistička destinacija“.

Nadalje će se raspravljati o elektronskim rezervacijama, sigurnosti gostiju, „wellness“ turizmu, kruzerima, „timesharingu-u“, javno-privatnom partnerstvu i o mogućnostima zapošljavanja u turizmu.

Na Forumu će sudjelovati i predstavnici hrvatskog Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i to u jednoj od tri najavljenih radionica, pod nazivom „Novi trendovi, nova tržišta“.

Sudjelovanje Hrvatske je od izuzetne važnosti s obzirom da je tijekom 2005. počela aktivno sudjelovati u radu Savjetodavnog odbora za turizam EK, te da se prijavila kao jedina zemlja nečlanica na natječaj za izbor europske turističke destinacije izvrsnosti s podtemom „ Nove ruralne destinacije“ i to uz samo 15 prijavljenih zemalja članica.



Pisane vijesti